Citrom kiváló C-vitamin forrásunk, különösen járványos időszakban nagy segítség. A C-vitamin elengedhetetlen a sejtek működéséhez..A gyömbéregyerős gyulladáscsökkentő, ízületi kezelésnél is használhatjuk. Kitűnő gyomorerősítő és étvágyjavító, emésztés segítő. Akurkuma,agyömbérfélék családjához tartozik, a növény egy nagyszerűgyulladáscsökkentő, az indiai népgyógyászatban emésztésserkentőként, lázak, fertőzések,izületi panaszok ellen használták.
Hozzávalók:
•2-1/2 csésze forróvíz
•1db citromszeletekre vágva
•1kis darabfriss gyömbér, hámozva ésszeletelve
•1/4teáskanál őröltkurkuma
•2 teáskanál méz (opcionális)
Elkészítés:
A vizet forraljuk fel, majd hűtsük le egy kicsit, és adjuk hozzá a citromot és a kurkumát, keverjük el, ekkor tegyük bele a mézet is., hagyjuk 30 percig állni.
Fogyasztás előtt melegíthetjük, de ne forraljuk a citrom miatt.
Egészségetekre!